dimecres

Morella F.C. 2 - C.F. Vilafranca 1

Primer ‘derbi’ de la temporada 2010-2011 per als equips de la comarca de Els Ports, que enfrontava al Camp de la Fàbrica de Giner de Morella al conjunt local i al Vilafranca. L’encontre, corresponent a la 4ª jornada de lliga en la 2ª Regional Grup 1 es saldava amb victòria del Morella per 2 gols a 1, en un intens partit en el que el conjunt de Diego Boix remuntava el 0-1 advers fent valent la seua superioritat numèrica al terreny de joc durant tota la segona part.

Partit de rivalitat comarcal el que es disputava el dissabte per la vesprada a la Fàbrica de Giner. L’horari del mateix (18,30h.) feia necessària l’utilització de la il·luminació artificial a la segona part. L’encontre començava amb domini altern. El Morella intentava construir jugades al mig del camp, encara que el Vilafranca recuperava balons amb molta facilitat en aquesta zona d’atac que servien per a portar molt de perill a la porteria de Dídac. En una d’aquestes accions, Jordi s’aprofitava d’una indecisió entre la defensa i el porter del Morella per marcar el 0-1 al minut 16 de partit. El Morella va intentar reaccionar al gol del Vilafranca i intentava apropar-se a les immediacions de Víctor, però sense massa perill durant la primera part. A la recta final del període es va produir l’acció que va marcar totalment el partit. El davanter del Vilafranca Jordi es lesiona després de xocar amb un contrari en la disputa pel baló. Una lesió que primerament pareixia molt greu, ja que el jugador va tindre que abandonar el partit i ser traslladat al Centre de Salut de Morella i posteriorment a Castelló. El que primer es diagnosticava com una possible fisura, quedava finalment en el cop i Jordi es recupera molt favorablement. Jordi, abans de que es produira el canvi insultava a l’àrbitre del partit, Monfort Aulet, que l’expulsava quedant el Vilafranca amb 10 jugadors. El gol de l’empat del Morella vindria com a conseqüència d’un penal al minut 45. Anteriorment el conjunt local havia reclamat un altra caiguda a l’àrea del Vilafranca. A la segona, Monfort Aulet xiulava el penal comès sobre Josele que serviria a Chillida per fer l’1 a 1. Immediatament, l’àrbitre indicava el final de la primera part.

A la segona part i amb un jugador més, el Morella portaria el control del joc, mentre el Vilafranca es defenia amb molt d’ordre i l’inestimable col·laboració del seu porter, Víctor, que va ser el millor jugador del partit. El Morella ho intentava des de lluny, amb xuts des de fora de l’àrea o des de prop, amb jugades més el·laborades, però sempre es trobava amb un esplèndid Víctor que desbaratava totes les oportunitats. El Vilafranca ho intentava a la contra, però sense crear-li massa problemes al Morella. Això si, Sales, que va jugar la recta final de l’encontre, tindria dues oportunitats per a marcar.

Però al final, el Morella marcaria. Seria per mediació de Josele, tal vegada el millor jugador dels locals en atac en aquest partit qui amb un xut ras per baix (que Víctor va arribar a tocar), feia pujar el definitiu 2-1 al marcador i donava els tres punts al Morella en aquest encontre. Quedaven poc més de deu minuts i la recta final del partit va ser un ‘correcalles’ amb un Morella que intentava tancar definitivament el partit i un Vilafranca que ho intentaria fins el final. Després d’afegir 6 minuts al temps reglamentari, Monfort Aulet indicava el final del partit en el que el Morella derrotava per 2-1 al Vilafranca en el primer ‘derbi’ de la temporada.

Amb aquest resultat el Morella ocupa la quarta posició amb 10 punts i continua sense conèixer la derrota, mentre el Vilafranca es manté a l’onzena plaça amb 3 punts, rebent el proper diumenge al C.E. Cinctorrà al Camp del Serrito.

Morella F.C.: Dídac, Carni, Marc Monfort, Pau, Marc Bellvís, Soro, Mario, Chillida, Jordi i Moles. També van jugar Àngel, Víctor, Carles i Joan Bellvís.

Gols: min. 16 (0-1), min. 45 Chillida (1-1), min. 77 Josele (2-1)